huvudinstruktör
shifu shi yongting

Shi Yongting föddes år 1963 i Henan-provinsen och är 33:e generationens Shaolinmunk i Songshan Shaolintemplet. Vid nio års ålder blev han antagen som lärljunge till Shaolinmästaren Shi Xingshu för att fördjupa sig i Chan Buddhismen och lära sig traditionell Shaolin Kung fu. Shi Yongting har även varit lärljunge till Shi Xingla, Shi Suyun och före detta abboten för Shaolintemplet Shi Xingzhen. Genom sina mästare har Shi Yongting kunnat ärva kärnan i Shaolin kung fu och förena Chan Buddhismen med kamp. Han bemästrar många traditionella Shaolinformer såsom Da Hong Quan, Xiao Hong Quan, Lou Han Quan, Chang Hu Xin Yi Men Quan, Pao Quan, Qi Xing Quan samt Mei Hua Tang Lang Quan med flera.

shaolin kung fu

våra instruktörer

Huvudinstruktör

Shifu SHi Yongting

Instruktör
Ji Ben Gong, Sanda

David Chang

Instruktör
Taolu

Yun Zhou

Instruktör
Bing Qi

Robert Themptander

Instruktör

Ahmed Elkadi

Instruktör
Ji Ben Gong, Taolu

Xin gao

klubbregler

För att delta på träningen behöver du följa våra klubb regler:

 • Din träningsavgift ska vara betald (senast på din andra träning)
 • Kom i tid till träningen och lämna aldrig pågående träning utan att meddela instruktören
 • Respektera instruktörerna och dina träningskamrater. Det innebär att du skall vara uppmärksam på det instruktören visar och säger, samt att du ska vara ödmjuk mot dina träningskamrater, även om du är mer teknisk skicklig. Hjälp dina träningskamrater.
 • Om du kommer tidigt, stör inte pågående träning
 • Ta av dig klocka och smycken innan träningen. Annars kan du skada dig själv och andra
 • Rör ej träningsutrustning som du ej har fått lov att hantera
 • Lägg tillbaka träningsutrustning efter användning
 • Håll rent och snyggt omkring dig
 • Visa hänsyn
 • De tekniker som vi lär ut är inte avsedda att användas på ett oansvarigt sätt som skadar andra
 • Alla tekniker som du har lärt dig i denna klubb får ej läras ut vidare till andra personer (vare sig utanför eller inom klubben) utan Shifu’s tillstånd
 • När du tränar hos oss bör du inte samtidigt träna i en annan kampsportsklubb. Koncentrera dig på en stil så att du utvecklas optimalt inom den
Respektera ovanstående enkla reger. Reglerna är till för din och dina träningskamrater trevnad.
Var inte rädd för att säga till om du ser någon som uppför sig illa.

faq

Som medlem har du möjlighet att delta i en heltäckande samling av träningar: 

Du kan träna Ji Ben Gong (grundträning) som ökar din vighet och förståelse för våra tekniker. Bing Qi grund (grundträning med vapen) är ett komplement för att bygga upp grunden för vapenträning. Om du är intresserad av att lära dig traditionella stridstekniker och förstår stilens essens, kan du träna Taolu (form) eller Bing Qi (vapenform). För självförsvar och kampträning, erbjuder vi Sana (kinesisk boxning) som innehåller ett urval av de viktigaste kampteknikerna. För att lära dig Shaolins traditionella Qi Gong, för att förebygga skador eller för bättre hälsa, kan du delta i Yang Sheng Gong.

Viktigaste av allt är att du ska uppnå god fysisk hälsa och välmående. För trots att vår träning härstammar från kunskaper i strid, håller vi oss till det ursprungliga syftet med Shaolin kung fu: Att stärka kroppen och moralen.

Du behöver anmäla dig, betala och ta med lämpliga kläder. 

Inga förkunskaper behövs för att börja träna.

Som vuxen nybörjare har du möjlighet att delta i alla träningar märka ”Alla” och ”Grupp 1”.

För barn gäller ”Barn grupp 1”. Oftast flyttas du upp till grupp 2 efter en termin och då har du möjlighet att delta i fler träningar. Det rekommenderas att du tränar Ji Ben Gong (grundträning) och Taolu (form), men du får välja vilken träning du vill delta i.

Om du är osäker och inte vet om du vill börja, kan du provträna genom att dyka upp på ett av våra pass. (Vi har intagning under första månaden på terminen, därefter stänger vi för nybörjare). Träningen är kostnadsfri första gången och du behöver ta med lämplig träningsklädsel.

Vuxna: från 13 år och uppåt.

Barn: 7-12 år, sedan flyttas de till vuxengrupp.

Du betalar via internetbanken till Plusgiro konto 34 50 61-6 (eller med kontanter på plats).

Du betalar före din andra träning. Ta med betalningsbekräftelse så bockar vi av din betalning.

Förutom terminsavgiften, ska du betala 100kr per år i medlemsavgift som avser föreningens medlemskap i Svenska Budo och kampsportsförbundet. Det inkluderar en skadeförsäkring för dig som ska träna hos oss.

Du har möjlighet att delta i alla pass som tillhör din grupp. Ex. vuxna nybörjare får delta i träningar markerade med ”Alla” och ”Grupp 1”.

Grupp-2 elever får även delta i Grupp 1 om plats finns.

Javisst! Säg till på träningen och ta med betalningsbekräftelse från din internetbank så ordnar vi det.

Det betyder att alla våra tekniker och former har blivit nedärvda från mästare till lärjunge utan vare sig tillägg från andra källor eller påhittade. Det innebär i sin tur att allt som vi lär ut är garanterat autentiskt och att det därmed ställs höga krav på våra instruktörer att undervisa på ett korrekt sätt. Dessutom lär vi ut Shaolin kung fu tillsammans med dess ursprungliga filosofi som innebär förbättring  av fysisk hälsa och förståelse för kampens moral.